Leif GW Persson har rätt

Jag måste trots den mediekritiska hållning jag har också skriva om bra artiklar ibland. En sådan finns för närvarande på Aftonbladets hemsida. Här kan du läsa om att SVTs program veckans brott imorgon helt ägnar sig åt Palmemordet. Där kommer också Leif GW Persson att ge sin syn på mordet och då bland annat att Palmegruppen gjorde helt fel i att så länge inrikta sig på Christer Pettersson. Jag håller fullständigt med.

Låt oss först fråga oss, vad har polisen på Christer Pettersson, vad vi vet.
Han har uttalat sig negativt om Palme
Han lär ha köpt en revolver av rätt sort ett par månader innan mordet.
Lisbeth Palme har känt igen honom vid en vittneskonfrontation.

Man kan anklagad för mord för mindre säger kanske ni. Sant. Men det finns ett par allvarliga anmärkning, och den jag tänker börja med är redan den tillräcklig för att avskriva Christer Pettersson från utredningen.

Mördaren var, på ren svenska, en oerhört skärpt fan. Det måste man vara för att skjuta med magnumrevolver i Stockholms innerstad med den precisionen klockan halv tolv den sista februari. Gatljus och för övrigt kolmörker är ingen bra belysning. Mördaren kunde av allt att döma helt iskallt först skjuta det dödande skottet mot Olof Palme, därefter med en hårsmån nästan missa Lisbeth Palme, vilket är bra gjort med tanke på att han sköt mot henne “i flykten” (medan hon böjde sig ned) och missade med så där en decimeter om vi säger att han avsåg en träff rakt i bröstet.

Man kan antingen göra sig förtjänt av beskrivningen om en oerhört skärpt fan eller vara ostrukturerad blandmissbrukare (Christer Pettersson rökte, drack och missbrukade narkotika mer eller mindre samtidigt sedan många år). Inte både och.

Dessutom finns tveksamheter om kulorna som gör att man ska nog inte ta det där med revolver av rätt modell alltför allvarligt.

Och jag har vid ett tillfälle hört uppgifter om att en person mycket lik Christer Pettersson redan hördes dagarna efter mordet då han blivit vittne till det och avskrevs från utredningen!

Vad så det sista anbelangar så om man ska misstänka alla som talade illa om Palme kan man ju börja med SÄPO och en försvarlig del av den vanliga Polisen också tyckte illa om Palme.

Så jag, en enkel amatör på området, måste säga att jag håller med Leif GW Persson. Det var inte Christer Pettersson som sköt Olof Palme.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s