Ett anspråkslöst förslag

Lägg ned allt snack om luftvärmepumpar, jordvärme, bergvärme och fjärrvärme. Framtidens lösning är självklart eldningsolja.

Förutom fördelarna med vattenburen värme som är helt överlägsen lösningar som direktverkande el eller luftvärmepump är eldningsoljan även överlägsen på många andra sätt. Om man t.ex. jämför med vedeldning är eldningsoljan mycket smidigare, det enda som behövs är att man beställer olja ett par gånger om året. Dessutom är oljan mycket energieffektivare än ved eftersom den innehåller uppemot 10 gånger mer energi. Med modernare brännare med elektroniskt reglerat luftspjäll hålls dessutom utsläppen av oförbrända rester, kolväten, på en behagligt låg nivå och modern olja med låg svavelhalt håller svavelutsläppen på en låg nivå.

Förutom detta är det dessutom en fördel att använda olja istället för ved eller andra biobränslen, dels eftersom det ger bättre avkastning att tillverka papper eller pappersmassa av veden, dels lockar det inte markägare att plantera skog på jordbruksmark, vilket även det är positivt eftersom vår uppvärmning annars riskerar att bidra till världssvälten.

Genom att byta ut din gamla panna med en gammal mekanisk brännare mot en modern panna med modern brännare minskar konsumtionen olja med 30-35% och därmed minskar även dina utsläpp radikalt.

Eldningsolja är dessutom ett mycket användningsbart bränsle  som även används i dieselmotorer som idag klassas som det främsta miljövalet inom fordonsindustrin framför lösningar som biogas, etanol och hybridteknologi av en enig motorjournalistkår.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ett anspråkslöst förslag

  1. Ping: Dags att gräva ned stridsyxan. | Min återupplivade blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s