Tänkvärt

Victor Müller har nu under dagen träffat personalen på fabriken i Trollhättan. Mötet hade naturligtvis inte samma attityd av frälsarmöte som när han tillsammans med den tidigare VD:n för Saab Jan-Åke Jonsson träffade personalen i Januari.

Det som slår mig direkt är dock hans klädsel. Vid mötet i Januari var skillnaden i vintervana och vana vid svenska seder tydlig. Jan-Åke Jonsson stod på torget i täckjacka över kostymen. Viktor Müller hade en popplinrock, alltså en överrock med kavajliknande skärning med yttertyg i kraftig bomull. Ett plagg som för det första är väldigt ute att ha i Sverige under Torgmöten, för det andra är väldigt ovanligt i januari när det är fem grader kallt ute.

Vid dagens möte hade han i och för sig kavaj, men sannolikt eftersom det är hans vanliga ytterplagg. Under bar han nämligen en munkjacka som effektivt tvättar bort snobbstämpeln även i ett land som Sverige, som sannerligen inte är ett land där folk har för vana att klä upp sig och göra det bra!

 

Nu till (nästan) något helt annat. Nämligen nybilsförsäljningen i Norge. Eftersom det idag är Norges nationaldag publicerar nämligen www.automotorsport.se , hemsidan knuten till Auto Motor und Sport Sverige (Auto är det tyska ordet för bil, så det blir lite fel om man säger Auto motor och Sport, till er som inte kan tyska), en lista med de 30 populäraste bilarna i Norge. Som man kan förvänta sig skiljer den sig en del från den svenska listan.

Det är svårt att sätta fingret på något speciellt, men norrmännen gillar småbilar mer än vi svenskar, den saken är klar. Och de gillar Toyota.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tänkvärt

  1. Mattias skriver:

    Jag har inte sett några bilder från dagens möte, men det låter som att V Müller jobbar på en hyfsad kompromiss mellan svensk och kontinental stil, och det är nog bra. Hoppas bara att han inte försvenskar sig alltför mycket.
    Apropå rubriken, till och med tyskarna föredrar generellt mindre bilar än vi i Sverige. Ganska snart kommer vi att vara ensamt ”storbilsland” tillsammans med USA, vad man nu ska dra för slutsatser av det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s