Änglamark gör mig besviken

Det finns en enkel anledning till att jag inte ger mycket för Coops serie med miljövänliga produkter, änglamark. Den är fylld av besvikelser.

För att ta två exempel så går det idag att få fram toapapper som både är skönt för baken och för miljön, alltså gjord på returpapper och inte alltför hårt blekt samtidigt som det är mjukt och behagligt papper. Men det finns inte som änglamark.

Ett kanske tydligare exempel på detta är änglamarks glass. Visst innehåller den både ägg och skummjölkspulver som är krav-godkänt, men också stora mängder “vegetabiliskt fett” vilket brukar innebära palmolja och ett annat tydligt belägg på att glassen är av lägsta tänkbara kvalité.

Glassens densitet.

Riktigt fin glas, som Ben&Jerry, Djurgårdsglace eller Hägendaz, väger cirka 900 gram för en liter glass. Sekunda glass där man använt diverse kemikalier för att blåsa upp volymen (och eftersom glas säljs per liter och inte per kilo kan man den vägen i praktiken blåsa upp priset) väger ända ned till 450 gram per liter.

En sorts glass som väger så lite är just Änglamark.

Spelar liksom ingen roll hur många gröna ängar det är på förpackningen när produkten är samma industriframställda fejkprodukt. Åtminstone spelar det ingen roll för mig.

Så även om t.ex. Djurgårdsglace inte är KRAV-märkt, framstår den ändå som bättre för mig.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s