Märkligt tanklöst

Apple iPhone 4s har precis haft publik premiär. Det blev ingen iPhone 5, det blev ingen enklare version (budgetprylar ingår inte i Apples begreppsvärld, men mellanprisklass hade varit välkommet).

iPhone 4s är en uppdatering av 4:an, vilket var ett nödvändigt steg för en mobilmodell som är mer än ett år gammal. Och vilket år sedan! När jag kom till min nuvarande arbetsgivare för ett år sedan fanns det två mobiler med Android som låg kring 2000 kronor, det var de billigaste. Idag kan du få en helt okej Androidmobil för en tusenlapp. För ett år sedan var iPhone 4 och Samsung Galaxy S det häftigaste du kunde få i mobilväg när man tittade på hårdvaran med en processor på 1 GHz. Idag har uppföljaren till Galaxy S, Gallaxy S II, en dual-core på 1,4 GHz. Och så där håller det på. IPhone 4 behövde helt enkelt en ordentlig uppfräschning för att inte bli fullständigt avhängd. Helst skulle den hottas upp ordentligt. För att hänga med ordentligt i matchen där du idag får en riktigt bra Androidlur för dryga 3 000 spänn skulle det också vara minst sagt önskvärt med mindre, enklare iPhone i prisklassen 3000-4000 kronor.

I spekulationerna runt iPhone 5 (som den hette i förhandssnacket) hävdades också att Apple skulle ha bytt ut det antagligen rätt avskydda glas/plastbakstycket på iPhone 4.

IPhone 4S har samma batteri som föregångaren men mer avancerad processor som de inte ansträngt sig så vansinnigt för att göra batterisnål, läs sämre batteritid än föregångaren. Och föregångaren var inte berömd för att ha bra batteritid. Dessutom är processorn inte ens i toppskiktet. 1 GHz Dual-core är bra men inte jättebra idag. Glasbakstycket är kvar liksom den kantiga designen som kanske inte känns direkt behaglig när man pratar direkt i telefonen.

Och mobilen i mellanprisklass har vi inte sett röken av. Mest märkligt är kanske att Apple inte uppdaterat designen alls vad det verkar. En sådan sak brukar Apple begripa sig på. Liksom att de har kvar den ömtåliga utformningen med glasbakstycke istället för metall som på sina datorer.

Jag har hela tiden varit lite skeptisk till Iphone, som trogna bloggläsare minns. Iphone 4s ändrar inte den saken. Absolut inte.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s