Jag blir så jäkla trött!

Samma sak händer gång på gång och inget verkar kunna stoppa det.

Utvisningsvansinnet!

Uppfattningen om Sveriges generösa flyktingpolitik är en myt, som för all del svenska myndigheter frikostigt odlar inte minst genom de svenska ambassaderna. Att svenska myndigheter tjatar om det humana svneska flyktingpolitiken gör inte uppgiften mer korrekt för den sakens skull!

Man får ju hoppas att vi (miljöpartiet) i förhandlingarna med regeringen lyckas dämpa vansinnet åtminstone något lite.

Läser nu på www.aftonbladet.se om en familj som blivit utvisad till Armeninen efter 11 år i Sverige. Efter 8 år, 2008, bestämde man sig för att familjen skulle utvisas. Sedan tog det tre år innan man kom på idéen att knacka på i familjens lägenhet halv sju på morgonen och hjälpa familjen att packa det viktigaste för att ta ett plan klockan 11.

Det finns förstås en liten möjlighet att exempelvis pappan (vi pratar en familj på 5 personer) använde Sverige som operationsbas för omfattande kriminalitet, men sannolikheten är rätt liten. Armenien är nämligen i allmänhet inte bas för exempelvis terrorism.

Och även om det skulle vara så, är det inte lite segt att behöva åtta år för att komma fram till det. Det troliga förklaringen är sålunda att invandrarverket kommit fram till att ett land som tillhör de sämre i världen när det kommer till såväl pressfrihet, korruption inom de offentliga myndigheterna och även rankas rätt lågt av FN: s utvecklingsprogram är ett så bra land att leva i, så bra att denna trebarnsfamilj som hunnit rota sig på en mindre ort absolut måste utvisas.

Hur många utvisningar av det här slaget ska behövas innan man på allvar överväger att införa omvänd bevisbörda när det gäller åtminstone asylansökningar som är mer än ett år gamla (helst för alla, om man frågar mig). Alltså att man måste bevisa att det finns synnerliga stjäl att utvisa en person för att inte bevilja uppehållstillstånd.

Först då tror jag det blir slut på detta vansinne!

Artikeln finns att läsa på följande länk: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14072166.ab

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s