Man ska aldrig säga aldrig…

Auto Motor & Sport är en speciell tidning. Och hemsidan är i klass med tidningen. Det är mycket hästkrafter, feta däck, maffiga fälgar och powerslides i den tidningen. Men också en del miljö och i en del artiklar ser man ett tydligt inslag av saklighet. Man kan tänka sig att den typiske prenumeranten/läsaren är en läsare av Bilsport som bestämt sig för att sansa sig. Åtminstone lite grand.

Man nöjer sig med fabriksversionerna istället för att toktrimma bilen själv, men grundtanken är densamma.

Man har sansat sig. Lite grand. Den sista meningen gäller i synnerhet Fredrik Huldt. Han gör TV-reportage på hemsidan som brukar innebära en hel del gapande, skrikande och sladdande. Inte riktigt min tekopp men så mycket till alternativ finns faktiskt inte.

Men hoppet är det sista som överger människan säger ordstävet och det senaste inslaget jag såg med honom överraskade mig högeligen. Visst, en del gapande blev det, men framförallt har Fredrik Huldt insett det ingen annan tidigare har insett. Hur två världar kan hamna på kollisionskurs.

Amerikansk bilkultur som har så starkt fäste även i Sverige, mot brittisk bilkultur som mest av allt är just Brittisk. Motorsport mot (mer eller mindre barnsliga) gatbilsentusiaster.

Jag talar om McLarens gatbil MP4-12c. En gatracer som även är tänkt att vara (efter omständigheterna) prisvärd. Utvecklad tillsammans med McLarens F1-team.

Så ja, den har snygg interiör. Så ja, den har faktiskt en ganska brittiskt harmonisk design, för att vara supersport-bil då. Den är, för sin klass, rätt billig, kostar bara så där 1,9 miljoner svenska kronor (vilket innebär att du får 5 á 6 McLaren för en Koenigsegg!!!). Men hela grejen är att den går att köra fort med. Väldigt fort. Sanslöst fort. Och nästan vem som helst kan göra det.

För grejen är ju den, att även om en läcker Powerslide kan vara nog så rolig, även om en riktig burn-out i starten kan se häftig ut så förlorar man fart på det. Och McLaren MP4 är, precis som en F1-bil, byggd för att vara snabb. Resultatet blir en bil som utan minsta dramatik går löjligt fort.

Några citat ur TV-inslaget så förstår ni nog:

“Nu är det en sådan där Porsche ivägen igen”

“Jag kom precis ikapp en Corvette, det e ju som att få möte”

“Jag skulle vilja berätta hur fort det går men vågar ta mig fan inte titta på hastighetsmätaren” [då ska sägas att Fredrik Huldt är duktig på att köra skitfort och titta på hastighetsmätare/kamera samtidigt]

Om du har 1,9 miljoner över och ser körglädje inte bara som Powerslides och feta ställ utan även den där kittlande spänningen när man tittar på hastighetsmätaren och inser att man borde vara livrädd, då har du hittat rätt bil.

Jo en sak bara, om du vet någon bra bana i Mälardalen, kan du ge mig skjuts dit och lämna mig med bilen och nycklarna någon timme Skrattar

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s