Ny ligistattack av ungdomshuliganer

——————————Lokala Tramsigheter————————————

Under gårdagen utsattes en av Wall-Entunas mest prominenta medborgare för ytterligare angrepp av ett ungdomsgäng. Attacken var av samma slag som utfördes för någon vecka sedan. LT erfar att det rör sig om en hämndaktion från stadens yrkeskriminella. 

Det var igår eftermiddag som hembiträdet Malin, 19 i den angripna villan blev blev uppmärksam på att det kom smällar från en av fönsterrutorna. Hon gick dit och upptäckte att ett ungdomsgäng ställt sig att kasta snöboll på ett av fönstren. Hon viftade åt ungdomarna för att få dem att avlägsna sig utan att bli bönhörd. Hon gick då ut på yttertrappan för att i skarpare ordalag få ungdomarna att lämna området.

Malin blev då själv attackerad av den typen av projektiler som sedan tidigare använts mot fönsterrutorna varvid hon blev kraftigt nedkyld, något som ungdomarnas projektiler kraftigt bidrog till. I synnerhet de av dem som träffade de delar som hennes klädsel inte skyddade.

Den angripna familjen har sedan tidigare blivit utsatt för liknande attacker och säger sig vara djupt upprörda inte bara för ofredandet av en ung kvinna utan även av de hot som uttalades om att skända familjens yngre medlemmar och även av de anklagelser om vanhedrande vandel som riktades mot sagda familjemedlemmar. De säger vidare att detta visar på att den flathet som samhället visar mot ligister liknande dessa endast ger till resultat att deras kriminella beteende förstärks.

Enligt vad LT erfar så handlar det om just dessa anklagelser och att det hulligangäng som angrep familjen tidigare kommit med ostyrkta anklagelser vilka på mycket goda grunder ej har blivit utsatta för någon vidare granskning, något som hulliganerna har svårt att acceptera och då tar lagen i egna händer.

Någon känd skribent

Fyll på denna fiktiva tidningsartikel med en intervju med den drabbade familjen, lite hoppsamlat skvaller på bygden om ungdomskriminalitet och en upprörd ledare om faran med att samhället inte tar i med hårdhandskarna mot ungdomar på glid och ni har en ganska typisk skandalartikel. Inklusive en “liten detalj” som kanske är den jag retar mig mest på.

Vad handlar det om?

Jo att Charles-Ingvar Jönsson, Ragnar Vanheden och Harry Kruth tagit sig för att kasta snöboll på Wall-Enbergs fönster, fått ut pigan och då hon är på väg in prickat henne i nacken. Då de under tiden blivit upplysta om att Wall-Enberg Junior inte kan komma ut upplyser om att de tänker använda första bästa tillfälle till att mula honom.

Det handlar alltså (i stort sett) om ett vanligt snöbollskrig som tidningen på mycket oklara grunder bestämt sig för att det är en nyhet. Istället för att skapa nyheter genom att gräva och granska saker närmare skapas alltså nyheter genom att man blåser upp en icke-nyhet.

Sådant lärde jag mig snabbt att bläddra förbi under mitt surfande på www.aftonbladet.se och sådant som jag (nästan) slipper på www.svd.se men som tyvärr är ett ganska tydligt inslag i bland annat svensk journalistik.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ny ligistattack av ungdomshuliganer

  1. Ping: Den mörka sidan av saken | Min återupplivade blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s