WRC FIA World Rally Championship del 4, slutord/sammanfattning

Medelbetyget genom alla kategorier blir lite drygt 3 av 7. Om man, vilket jag hela tiden gjort, låtsas att spelet skulle ha fått dessa betyg i ett nationellt prov av något slag så innebär det att spelet skulle ha fått betyget Godkänt enligt den skala jag är van vid, eller betyget E med det betygsystem som nu används. Det är godkänt men inte mer.

Spelet kan absolut sägas vara värd de 79 kronor jag betalade för det men visst skulle det vara intressant att jämföra t.ex. med Dirt. När det gäller nya speltitlar, som Dirt 3 eller WRC 3, är det nämligen betydligt mer tveksamt om man ska kunna förutsätta att WRC 3 är värt pengarna.  

Det finns framförallt tre saker som drar ned spelbetyget och gör det rejält.

För det första är det naturligtvis den fullständigt hopplösa konverteringen från PS3/Xbox till PC. Jag menar; varna för att inte stänga av strömmen under tiden spelet sparar och att inte ha med någon tydlig och lättåtkomlig avslutafunktion??? På ett PC-spel?? Det går bort (avslutafunktionen aktiveras med hjälp av den gamla klassikern Alt+F4 förresten). Att lägga in kontroller så att man t.ex. kan styra bilen med musen (istället för knapparna) är naturligtvis inget man tänkt på.

Det andra som drar ned betyget ordentligt är den märkliga AIn och det larviga WRC Academy-läget. Konstiga kommentarer från Co-Driven och en utbildning som inte är värt mödan det tar att hitta läget en gång.

Det tredje som drar ned betyget är förstås bilarna. Eller lättare sagt hur de är inställda. Och att man när man installerar/startar spelet inte kan välja att man är en mer avancerad förare. Inte vad jag sett i alla fall. Alltså måste den engagerade bilspels-spelaren använda timmar på att lära sig hur man ska ställa in bilen för att komma bort från mormorsinställningarna.

Spelet är värt de 79 kronor jag betalade, men inte mer. Så vill milestone/black-bean att jag tveklöst ska rekommendera nästa WRC spel när de släpps för en bit över 400 kronor, då har de allt lite grand att jobba på!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s