Dårarnas tävling

En facebookdiskussion häromdagen fick mig att tända till. När jag råkat komma att tänka på den i sömnen eller när jag vaknade till av andra orsaker (vet inte ens själv vilket av dessa två) och uppfattade det som att jag vaknade tvärilsk 4 på morgonen var det läge att inse att jag behöver skriva av mig.

Diskussionen rörde ett uttalande från Svenskarnas parti. Uttalandet var precis så vagt som man kan förvänta sig från ett parti som faktiskt mig veterligen inte har någon speciellt uttalat politik angående vardagsfrågor. Det är inte särskilt konstigt. Att lösa de praktiska problem som ständigt dyker upp inom kommunal förvaltning är nämligen ingenting som det här partiet lägger någon vikt vid. Och ni som inte har insyn i kommunalpolitiken – tro mig när jag säger att det är sådana saker som kommunal politik handlar om till mer än 90%.

Partiet har inget intresse av att se till att Grisslehamn och Singö har åtminstone ett bibliotek ihop. Partiet har inget intresse av att se till att gamla fru Johansson får sophämtning även i fortsättningen även om hon råkar bo i slutet på en väg som kunde vara både bredare och i bättre skick. Eller som partiet själva skriver “Partiet är inte delaktigt i den parlamentariska demokratins ‘debatter’ om högst tillfälliga, irrelevanta, teoretiska hårklyverier, utan arbetar för de etniska svenskarnas långsiktiga intresse.”

Likadant räknas tydligen att ge dagens unga en bra skolutbildning som “teoretiska hårklyverier”. Något som kommer att påverka livet för hundratusentals svenskar i decennier….

Partiet är också relativt nytt och har inget partiprogram. Däremot har de ett punktprogram. Det absolut viktigaste för Svenskarnas Parti är att “Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare.” Man behöver inte vara någon framstående statsvetare för att misstänka att det “västerländska genetiska arvet” är samma sak som “den ariska rasen”. Fast efter att Svenskarnas ideologiska föregångare åkte på pumpen så det sjöng om det för snart sjuttio år sedan efter att iscensatt ett av 1900-talets största folkmord har den formuleringen hamnat i dålig dager.

Svenskarnas parti hette tidigare Nationaldemokraterna, är enkelt uttryckt en mer radikal och ännu tydligare rasistisk (nationalistisk säger de själva) variant på SD. Det är en ombildning av det gamla Nationalsocialistisk front där de öppet nazistiska inslagen tonats ned, alltså den process som skett inom Sverigedemokraterna under deras 15-åriga historia. Vilket inte hindrar att det är i hög grad Nazzar vi pratar om. Nazister. Krigsromantiken och våldsdito har tonats ned i viss mån men finns fortfarande där. Det finns också en post på Svenskarnas Parti’s hemsida om varför man ska rösta på SvP och inte SD som går att sammanfatta: Du är nazist och står för det.

Och det är här man verkligen börjar ana att detta inte är ett parti för folk som använder den hjärna som Gud försett dem med. Eller om det är hjärtat de inte använder, jag är osäker där.

Även undantaget när nordens största massmördare fick tillfälle på Utöya ska man dock här påpeka att under de senaste 15 åren så är det de grupperingar som av till exempel Säpo räknas som högerextrema som stått för majoriteten av de mord av politisk natur som begåtts i Norden.

Även om svenskarnas parti inte öppet förordar att man avskaffar demokratin (faktum är dessutom att de åtminstone säger sig vara för yttrandefrihet, fan tro’t!) så pratar vi alltså om ett parti vars ideologiska kamrater ännu längre ut på högerkanten inte tvekar att mörda sina meningsmotståndare.

Detta innebär att även om Marxist/Leninister, Maoister och Stalinister, de tre grupperingar som brukar sammanfattas under rubriken kommunister (vilket får Karl Marx att vända sig i sin grav, men det är en annan historia) totalt sett dödat flest människor i världen under sin hundraåriga historia, så är den politiska ideologi som dödat flest människor nationalismen, i dess olika former.

Det kan verkligen sägas vara dårarnas tävling som Svenskarnas Parti och deras ideologiska fränder för närvarande leder.

Det här är en av många anledningar till att jag anser att man inte ska försöka tysta ned partier som dessa. Dra fram spökena i ljuset istället, låt dem få utstå det den debatt som de själva avfärdar som trams för att den vägen faktiskt avslöja vilket trams de pratar. I bästa fall! I sämsta fall är det sådan goja att termen trams inte kan sägas täcka fullt ut vilka dumheter det är vi pratar om.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s