Den mörka sidan av saken

Ett återkommande tema här på min blogg är svensk nyhetsjournalistik, som jag har rätt stora synpunkter på. Det finns två stora problem med att nyhetsjournalister som yrkeskår (lägg märke till det, helt övertygad om att det finns enskilda journalister som sköter sitt jobb!) som skriver artiklar i egen sak, inte källgranskar ordentligt, förtalar myndigheter och organisationer ordentligt och är hårt drabbade av selektiv perception. De kan också, när de inte hittar en nyhet som passar helt enkelt skapa nyheter av vilket trams som helst, lite i den här modellen (inlägget innehåller en del stavfel och så, hittade inte hur jag skulle kunna redigera det).

Det första problemet är att alla de som råkar illa ut på grund av denna minst av allt objektiva journalistik och inte får någon hjälp av varken Pressens Opinionsnämnd, Pressombudsmannen eller polisen/samhället börjar ropa på censur. Och det är inte bra, för censurerad media klarar vi oss jättebra utan tack!

Det andra problemet är att det finns ganska gott om skojare som klarar sig eftersom de nämligen går “under radarn”. Och det är inte heller bra. För det innebär ju att man ger dessa skojare grönt ljus. Lägg här märke till att skojarna ifråga inte behöver vara kriminella, de bara ägnar sig åt en verksamhet som behöver synas i sömmarna av något skäl.

Mitt nästa blogginlägg handlar om just en sådan verksamhet som kan behöva granskas. Ordentligt.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s