Mer än vad jag någonsin vågat ana…

När GM lämnade Saab 2010 var det efter en lång rad felbeslut under ungefär två decennier. Saab 9-5 och andra generationen 9-3 är trevliga bilar, tänk bara på att få någon av de tidiga årsmodellerna framförallt av 9-5. De senare årsmodellerna har krackig inredning och jag har anledning att misstänka att den Saab-typiska alerta väghållningen fick stryka på foten i senare 9-3or. Men i övrigt. Kombivarianten av 9-3 dröjde oförsvarligt länge, 9-3x dröjde så länge att det är rena skandalen, det samma kan sägas om hur länge det dröjde innan 9-5 fick en ersättare och ovanpå det så finns det uppgifter som tyder på att GM genom diverse mer eller mindre lagliga men helt klart ohederliga metoder förde ut uppemot 10 miljarder dollar ur Saab, vilket dels innebär att ryktet om Saab som obotlig vinstmaskin är överdrivet, dels att GM i så fall blåst svenska skattebetalare på över en miljard svenska kronor i uteblivna vinstskatter.

När jag så började sätta mig in historien bakom skitbilarnas skitbil, Chevrolet Matiz, då började jag ana på allvar att Saab inte var det enda bilföretag som kommit i kläm för GMs inkompetens.

När jag läser artiklar som den här: http://www.automotorsport.se/artiklar/nyheter/20140401/general-motors-aterkallar-igen står det klart att det är långt fler som är drabbade.

Låt oss hoppas att ett av världens äldsta bilföretag inte ska gå under beroende på rent ohederliga chefer (om de går under för att de blir omoderna är en sak, men att gå under på grund av klockren inkompetens vore tragiskt!).

Det glädjande i detta är att GM nu verkar ha tagit beslutet att rensa i byken. Uppenbarligen inte en dag för tidigt!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s