Låt mig presentera linje 3!

Och förhoppningsvis med betydligt vettigare innehåll än när en svensk folkomröstning kom att innehålla tre alternativ, vilket den gången, enligt mig, var totalpuckat!

DN skriver idag om hur en Harvardstudent har kunnat konstatera att folk upplever att deras iPhone blir slöare precis när Apple släpper en ny modell.

Det har länge figurerat konspirationsteorier om att Apple med flit gör de gamla telefonerna slöare i samband med att de lanserar en ny modell.

Den teori som kommer närmast denna variant som jag faktiskt kan tänka mig att tro på är att Apple lastar på fler finesser i operativsystemet varje gång de uppdaterar det. Det innebär att det blir jobbigare för äldre telefoner. Detta skulle kunna stämma med en av de senaste uppdateringarna, upp till iOS 7 som nämligen var radikalt annorlunda mot tidigare versioner.

Men samtidigt har Apple ryckte om sig att hålla operativsystemen väldigt renskalade så det stämmer inte riktigt där heller.

Däremot är det så att en telefon blir långsammare vartefter du använder den. Mer bilder i galleriet, mer meddelanden att ladda e.tc. gör telefonen långsammare. Men hastighetsminskningen sker så långsamt att man inte lägger märke till den. Fram till att man kan lägga sin egen mobil bredvid en med i praktiken oanvänd programvara. Då blir skillnaden tydlig.

Eftersom väldigt många människor. Väldigt många människor faktiskt, inte har jobbat med sådana här frågor i 2 ½ år så begriper de inte varför deras telefon plötsligt är så slö och börjar Googla efter svar.

Vilket de gör alldeles rätt i.

Så konspirationsteorin om en ondsint reklamansvarig på Apple som hånskrattande radiostyr folks mobiler så de ska köpa nytt stämmer inte den här gången heller, det är jag rätt säker på.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s